maanantai 26. huhtikuuta 2010

Kirkkomusiikkia ja kesäfiilistä

Eilen käytiin kuuntelemassa Messukylän kirkossa häämusiikkia. Vaihtoehtoja oli paljon, ja jotenkin tuntuu, että en halua perinteisiä Wagnereita, Mendelssohneja tai Melartineja. Sen sijaan mieluisa oli ainakin Hakanpään Trumpettisävelmä, todella iloinen ja reipas. Monista muista tulee vähän surumielinen olo, ja en halua että itsellekin tulee tippa linssiin! :D Tai ehkä toinen kirkossa esitettävistä sävelmistä voi olla joku noista perinteisemmistä kliseisistä. Tykkäsin itse myös Kuulan häämarssista, mutta mies ei, joten jäämme ehkä pohtimaan sitä vielä...

Viikonloppuna päästiin kesäfiilikseen kun avasimme porukalla grillikauden! :D
Viimeviikolla saatiin ostettua rivarimme pihaan kalusteet ja kaasugrillin.





Saatiin kavereiltamme tuliaisina myös vähän kukkasia. :)


Koira on päässyt nautiskelemaan ulkonaolon ihanuudesta. Tänään aamulla se päätti karata aidan alta, mutta tuli onneksi kun huusin ja juuri kun aioin lähteä etsimään!

Kertokaahan muutkin vielä että mitkä musiikit itse aiotte ottaa kirkkoon! Olisi kivaa jakaa mielipiteitä niistä!

2 kommenttia:

  1. Meillä oli poistumismarssina tuo Trumpettisävelmä. Sopi mielestäni todella hyvin kun on sellainen pirteämpi!

    Sisääntulossa meillä oli ensin valittuna Bach BWV 147 (eli 147. kantaatti: Kristus, valo valkeuden), mutta lopulta päädyimmekin Markku Kopiston Häämarssiin. Mielemme muutti se, että kirkkoharjoituksen yhteydessä kanttori pääsi paikalle ja kuunneltiin vielä vihkikirkossa hänen soittamanaan nämä kaikki kappaleet. Makutuomareina olivat myös äidit ja kaasot paikalla, ja kyllä tuo Kopisto kaikkia enemmän herkisti! Harmi että en löytäny sitä netistä malliksi... Ehdottomasti kannattaa kanttoriltakin kysellä vinkkejä ja mieluiten tavata livenä (vihkikirkossa).


    Meidän pohdintoja löytyy täältä:

    http://www.jana.vuodatus.net/blog/1975160/haamusiikkia/

    http://www.jana.vuodatus.net/blog/2062896/vihkimusiikit/

    http://www.jana.vuodatus.net/blog/2089944/kirkossa-ohjelmaa/

    VastaaPoista
  2. Me ollaan mietitty josko otettais myös jotain ei niin perinteistä, mutta näyttää siltä, että ollaan kuitenkin päätymässä Pachelbelin kaanoniin D-duurissa uruilla ja viululla sekä Prinsessa Ruususeen uruilla.

    VastaaPoista

Viestiä kehiin.. ;)