maanantai 16. elokuuta 2010

Lattiaongelmia, Parketti vs laminaatti

Olemme asuneet nykyisessä asunnossamme jo lähestulkoon vuoden ja ihan alusta asti olemme haikailleet lattianvaihtoa. Välillä olemme sitä mieltä että säilytetään nykyinen "ruutuparketti", joka hiottaisi ja petsattaisi tummemmaksi, sillä nyt se on sellainen kellertävänvaalea.

Välillä ajatellaan että laitetaankin vaan laminaatit siihen päälle (jolloin ovia jouduttaisi hiukan lyhentämään) ja välillä ollaan vaihtamassa koko parketti uuteen parkettiin. Ihan kamalaa kun ei osata vaan millään päättää!

Kuvassa parketti ja sen päällä meidän nalle.. :D
Parkettihan sinänsä on vielä ihan hyvän kuntoinen, siinä ei ole suurempia virheitä eikä sitä ole kertaakaan hiottu, joten hiomavaraakin on! Tummempana se näyttäisi varmasti tosi kivalta. 
Ongelmaksi tuntuu ehkä muodostuvan  kuvassakin näkyvät Cuutio- sarjan mangopuiset huonekalut. Ne ovat melkoisen punertavat. Vaaleaa vasten ne näyttävät hyvältä, mutta tumman täytyy olla tietyn sävyistä, ettei tule liian punertava koko huoneesta. Esimerkiksi ihan tummat!
Tässä kuva meidän vanhasta asunnosta, jossa huonekalut näkyvät paremmin.
Vanhassa asunnossa oli myös vaalea lattia, mutta me ei kuitenkaan haluta tuon sävyistä lattiaa, tai muutenkaan ehkä ihan vaaleaa.

Parketin hionta, petsaus ja lakkaus tulee melkoisen kalliiksi, joten halpojen laminaattien laitto jokseenkin houkuttaa aika tavalla.. :D

What to do??? Kumpaa itse suosisitte? 
Molemmissa on omat hyvät ja huonot puolensa..

5 kommenttia:

  1. Meillä pähkäiltii samaa kun muutimme nykyiseen asuntoon. Työmieskin (veljeni) sanoi suoraan että hän ei suostu laminaattia laittamaan parketin päälle sillä parkettihan on paljon arvokkaampi kun mikään laminaatti.

    Niinpä meillä sitten hiottiin parketti. Sävytystä olisimme halunneet mutta ei houkuttanut ottaa riskiä kun ammattilainen kertoi että hiottu pinta imee lakan niin nopeasti että niihin kohtiin mistä on alettu levittää sitä saattaa jäädä hieman tummemat läikät.
    Eli lopputulos: hiottu parketti perus kirkkalla lakalla, hyvältä näyttää vaikka ehkä jäi hieman harmittamaan lattian vaaleus :)

    VastaaPoista
  2. No niimpä... Vähän se tietysti arveluttaa, mutta ainakin firma joka teki miehen veljelle vastaavan homman, se onnistui hyvin! Heillä lattia on todella tummanruskea, lähellä mustaa jopa. Sitä samaa remppafirmaa ehkä uskaltaisi käyttää! ;)

    VastaaPoista
  3. Meilläkin parketti lattia nyt. Mutta on kyllä aika kamalan näköinen kun meidän pieni vauva juoksee, raapii ja kaivaa lattiaa. Eli ehdottomasti mä haluan laminaatti lattian kun me ostetaan oma kämppä.. :)jos koira on vähänkin villimpää sorttia niin kyllä siihen lattiaan aikamoiset jäljet tulee.

    VastaaPoista
  4. Tuo on kyllä yksi näkökulma jota olen itsekin miettinyt. Pieni koiramme ei paljoa jälkiä lattiaan tee, mutta lapset varmasti tekisivät... Olen kuullut sitä myös muualta! Tämä nyt on kuitenkin niin hankala päätös, olevinaan!

    VastaaPoista
  5. Säästäkää parketti toistaiseksi. Miettikää kymmenen vuoden kuluttua asiaa uudestaan. Sävytys toimii tosi hyvin, eli tummemman lattian saa sillä. Mutta ehdottomasti parketti kuin laminaatti. Myös koiran kannalta, sillä laminaattilattiassa koiran tassut/kynnet kuuluvat paljon selkeämmin!!

    Nim.2 koiraa aikaisemmin laminaattilattialla, nyt meillä on parketti :)

    VastaaPoista

Viestiä kehiin.. ;)