keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Latvia ja Liettua

Heippa!
Nyt ollaan vihdoin kotiuduttu joulusta maalla sekä uudestavuodesta, jonka vietimme Liettuasssa Vilnassa. Sinne matkustimme Latvian Riikan kautta.

Lennettyämme Riikaan Ryan airilla, yövyimme paikallisessa backpackers-hostellissa, ja ehdimme vähän vilaista kaupunkia, ennen kun tuskaisen pitkä bussimatka alkoi.


                                                    Silta Riikassa.


Bussimatka Riikasta Vilnaan kesti reilut 4 tuntia. Bussimatkat käytin lukien Twilight kirjoja. Toisen kirjoista sain luettua. :) Ja aikakin kului aika mukavasti.


Yövyimme Vilnassa suomalaistytön luona, jonka yksi matkaseurueestamme tunsi.
Muutaman päivän aikana tutustuimme ympäristöön jalan. Hintataso Vilnassa oli hivenen halvempi kuin Riikassa, mutta ei kuitenkaan kaikki ollut halvempaa kuin suomessa. Ruoka ja juoma oli halvempaa, ja joissain kaupoissa vaatteet ehkä vähän halvempia. Hassulta tuntui se kun näki tuttuja kaupan nimiä joka paikassa; Seppälä, Stockmann, Lindex, r-kioski, k-rauta, neste, hesburger...jne. Pää menee kyllä helposti sekaisin litien ja latien kanssa.. :D
Itselleni shoppailin vagabondin ruskeat kiilakorkosaappaat, nahkahanskat ja rahapussin. :)



                Liettuassa hääpari laittaa sillankaiteeseen lukon jossa on nimet ja pvm.




Arkkitehtuuri Liettuassa oli varsin viehättävää mielestäni. 
Vaikka asuinrakennuksia oli laidasta laitaan, rähjäisempiä ja hienompia, ja ne saattoivat olla aivan kiinni toisissaan.

Vuoden vaihtumista ihastelimme viisikerroksisen kerrostalon katolla. Näkymät oli mahtavat, eikä missään nimessä olisi kannattanut omia raketteja ostaakaan.

Nyt vihdoin kotiutuneena ja suursiivon suorittaneena on hyvä levätä kotona! :) Ja vihdoista viimein ottaa häävalmistelut todesta, aikaa on enää vajaa puolivuotta!!!

Hyvää vuoden 2010 alkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viestiä kehiin.. ;)